تنظیمات امنیت و حریم خصوصی مرورگرها - ادامه
در ادامه آگاهیرسان شماره ۴ از مجموعه «چگونه در شبکههای اجتماعی، حریم خصوصی خود را حفظ کنیم؟» در این شماره قصد داریم تا تنظیمات امنیت و حریم خصوصی در مرورگرهای Microsoft Internet Explorer که به اختصار IE نامیده میشود، Opera و Safari را بیان کنیم.
بهروزرسانی مرورگرها
در ادامه نحوه بهروزرسانی مرورگرهای IE و Opera به تصویر کشیده شده است. شایان ذکر است بهروزآوری مرورگر Safari که بر روی سیستمعامل Mac OS نصب میشود، از طریق زیرساخت یکپارچه بهروزرسانی برنامههای کاربردی این سیستمعامل انجام میشود و به صورتی جزئی از فعالیتهای خود مرورگر نیست.
تنظیمات امنیت و حریم خصوصی مرورگرها
در آگاهیرسان گذشته به معرفی جنبههای مختلف امنیتی و حریم خصوصی پرداختیم و تنظیمات مرتبط در مرورگرهای Google Chrome و Mozilla Firefox را بیان کردیم. در ادامه تنظیمات امنیت و حریم خصوصی مرورگرهای معرفیشده در ابتدای سند در قالب تصویر قرار گرفتهاند.
این مرورگر تنها بر روی سیستمعامل ویندوز قابل نصب و استفاده است. تنظیمات آن نیز، تا حد زیادی با تنظیمات سیستمعامل تنیده شده است. با طی مراحل ۱ و ۲، میتوان به بخش تنظیمات این مرورگر (که همان تنظیمات اینترنت سیستمعامل ویندوز است) وارد شد. در پنجره تنظیمات، در زبانه عمومی (شماره ۳) میتوان اطلاعاتی که مرورگر از وبگاهها ذخیرهسازی کرده را تنظیم کرده و یا حذف نمود (شماره ۴).
اما بخش اصلی تنظیمات که مورد توجه این آگاهیرسان است، تنظیمات امنیت و حریم خصوصی کاربر است. در شکلهای زیر، به ترتیب مواردی که در زبانههای امنیت (شماره ۱)، حریم خصوصی (شماره ۳) و مدیریت محتوا (شماره ۸) وجود دارد را مشاهده میکنید:
شماره ۲: تنظیمات امنیتی شامل جلوگیری از ورود کاربر به وبگاههای ناامن، اجرای اسکریپتها و پذیرش یا عدم پذیرش محتوای خطرناک از سوی وبگاهها. این تنظیمات به صورت چند سطح از پیش تعریفشده و همچنین قابل شخصیسازی در این بخش قرار گرفتهاند.
شماره ۴: تنظیم سطح بازبودن یا بستهبودن حریم خصوصی کاربر شامل نحوه برخورد با کوکیها و اجازههای دسترسی به منابع.
شماره ۵: تعیین اجازه دسترسی به اطلاعات مکانی کاربر.
شماره ۶: تنظیمات جلوگیری از نمایش پنجرههای بالاپر (Pop-ups).
شماره ۷: فعال یا غیرفعالسازی افزونهها در حالت مرور محرمانه (که در ادامه این آگاهیرسانی نحوه ورود به آن توضیح داده شده است).
شماره ۹: تنظیمات مربوط به جلوگیری از نمایش محتوای نامناسب که معمولا توسط والدین برای جلوگیری از مواجهه کودکان به محتوای غیراخلاقی مورد استفاده قرار میگیرد.
شماره ۱۰: بخش مشاهده و مدیریت گواهینامههای امنیتی وبگاهها. در مورد پروتکلهای امنیتی که توسط وبگاهها مورد استفاده قرار میگیرند (نظیر HTTPS) در آگاهیرسانهای آتی صحبت خواهد شد.
شماره ۱۱: بخش مربوط به کنترل اطلاعات شخصی که توسط مرورگر ذخیره میشود. مدیریت گذرواژهها (شماره ۱۲) نیز ذیل همین مورد است.
شماره ۱۲: مدیریت گذرواژههای کاربر. شایان ذکر است در این مرورگر، با انتخاب این گزینه وارد بخش تنظیمات سیستمعامل ویندوز میشوید. به بیان دیگر، مرورگر IE به خودی خود گذرواژههای کاربر را ذخیره نمیکند؛ بلکه این وظیفه را به سیستمعامل ویندوز محول مینماید.
در مرورگر Opera با طی مراحل ۱، ۲ و ۳ میتوان به بخش تنظیمات امنیت و حریم خصوصی رسید. در ادامه به توضیح مواردی که در تصاویر زیر شمارهگذاری شدهاند میپردازیم:
شماره ۴: حذف دادههای ذخیرهشده از وبگاهها توسط مرورگر.
شماره ۵: ارسال یا عدم ارسال درخواست «عدم ردیابی» به وبگاهها.
شماره ۶: مدیریت نحوه ذخیره اطلاعات شخصی کاربر توسط مرورگر برای استفاده مجدد.
شماره ۷: مدیریت گذرواژههای کاربر. با انتخاب این گزینه، پنجرهای مشابه شکل بالا باز میشود که تمامی گذرواژههای ذخیرهشده از کاربر را در آن میتوان مشاهده و مدیریت کرد.
شماره ۸: مشاهده و مدیریت گواهینامههای امنیتی وبگاهها.
شماره ۹: بخش مدیریت کوکیها.
شماره ۱۰: این زبانه، تنظیمات مربوط به نحوه مدیریت اطلاعات رسیده از سوی وبگاهها و نحوه تعامل با آنها است. مواردی از جمله پذیرش یا عدم پذیرش کوکیها، مدیریت افزونهها، جلوگیری از نمایش پنجرههای بالاپر و اجرای اسکریپتها همگی در این بخش قرار دارند.
برای دسترسی به تنظیمات مرورگر Safari که تنها بر روی سیستمعامل Mac OS اجرا میشود، مراحل ۱ و ۲ را به ترتیب انجام دهید. گزینههای مرتبط با امنیت و حریم خصوصی در پنجره تنظیمات را در ادامه توضیح خواهیم داد.
شماره ۳: در این زبانه، مدیریت گذرواژههای کاربر قرار گرفته است.
شماره ۱۰: در این زبانه نیز، تنظیمات امنیتی قرار گرفته است. فعال یا غیرفعالسازی اجرای اسکریپتها، جلوگیری از نمایش پنجرههای بالاپر و مدیریت دسترسی افزونههای نصبشده بر روی مرورگر از جمله این موارد هستند.
شماره ۵: در این زبانه تنظیمات حریم خصوصی کاربر قرار گرفته که در ادامه معرفی شدهاند.
شماره ۶: تنظیمات مدیریت کوکیها.
شماره ۷: بخش حذف دادههای وبگاهها که در مرورگر ذخیرهشده است.
شماره ۸: مدیریت دسترسی به اطلاعات مکانی کاربر.
شماره ۹: ارسال درخواست «عدم ردیابی» به وبگاهها.
دسترسی به حالت «مرور محرمانه» در مرورگرها
در آگاهیرسان گذشته گفتیم که امکان مرور محرمانه که در اکثر مرورگرها فراهم شده است، چه امکاناتی در اختیار کاربر قرار داده و چگونه میتوان از آن برای حفظ امنیت و حریم خصوصی استفاده کرد. نکات حائز اهمیت در خصوص آن را بیان کردیم و توضیح دادیم که در چه موقعیتهایی، استفاده از این مدل مفید است و توصیه میشود. در ادامه تصاویری از چگونگی ورود به حالت مرور محرمانه قرار گرفته است.
·
نظرات